Kolotoč

Kolotoč

Každým nočním probuzením,
jeden ze snů končí.
Kolotoč života naučený,
cyklus ne jen oční.

Jak na parapetu kýče,
vzpomínky zašlé v prachu.
Dychtivé života chtíče,
plné nadějí i strachu.

Přijdou nové sny i plány,
ač někdy z ohlédnutí otřu prach.
Nová myšlenka sílu dá mi,
bych sladce sníti mohl zas.

Kolikrát ještě to kolo otočím,
když touha silnější je únavy.
Než hranici stagnace překročím,
než z p3kla přijdou postavy.

Ještě jsem hlavu nesklonil,
ještě dívám se do dáli a jdu.
Můj zvon ještě nezvonil,
srdcem, duší a úsměvem čelím zlu.

Suvenýry mrtvých snů,
ať mají svoje pomníčky.
V krvi milion mám oktanů,
tak stále žene mé koníčky.

Z života ať se mi klidně drolí,
ty jejich malé mrtvolky.
Láska má stále první roli,
to kolem jsou nepodstatné historky
Autor petrzal, 25.06.2020
Přečteno 139x
Tipy 12
Poslední tipující: Květka Š., Emily Říhová, šerý, Donne, jenommarie, Isla, Tomcat, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné... není co dodat :)

25.06.2020 16:57:26 | Emily Říhová

Děkuji ti :-)

26.06.2020 05:43:53 | petrzal

;-) *ST

25.06.2020 08:57:10 | jenommarie

26.06.2020 05:43:35 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí