... koho, a čeho?

... koho, a čeho?

Anotace: O účelu, jenž světí prostředky? (II)

S benzínem v žilách se chvět, oči vypoulit,
jen kostry s kůží v pecích své mrtvé pálí,
pod vodou držen nechat plíce zaplavit,
v uranových dolech dřít, pomalé zmírání.

Donucen před smrtí o smrt v řevu prosit,
střeva vyhřezlá, vitriolem rozleptáni,
varlaty svými rozdrcenými se dusit,
bez vědomí na orgány rozebraní.

Za dráty hůř než vlastní stín se jen ploužit,
týdny buzen v šílenství zapomenout spát,
v horečkách potkany hřát a pak nakrmit,
za úpis vlastní krví duši ďáblu dát.

Náboženství, idea, směr, jaký je jen,
pro něž je spolučlověk mučen a zabíjen?

Autor M.A.Rek, 27.06.2020
Přečteno 157x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí