1942

1942

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

proti všem
a proti všemu
stavěl zvláštní bariéru

nosil kytky ke studni
kde chtěl potkat samu Lakšmí
zůstal sám....

šplhal na věž
k novým horizontům
hledal jednu malou hvězdu
z Ganešovy mlhoviny

nespal
hledal jazyk samých Bohů
hledal písmo na pár slabik
se kterými chtěl se svěřit

výsledkem bylo jen ticho
ticho vně
a ticho uvnitř
když jedinou odpovědí
byl jen vlastní šum
jeho bytí

přestal nosit kytky
nešplhal
a zanechal i hledání
není písmo
není jazyk
není ani motlitba
přesto vnímal něčí hlas
i zvláštní obraz s divnou tváří
tělo v nicotě se prolíná
je to skoro
jako na zrcadle
malovaná silueta
povědomé tělo
se známou tváří
jako tamta jedna mince
nalezená na poličce
dole vedle kalendáře
z roku 1942
Autor Těšínský, 07.03.2007
Přečteno 294x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) ..nádherně podané

08.03.2007 08:18:00 | Nút

Dneska .. když jsem se učila.. tak tam bylo dílo.. proti všem.. vzpomeneš si kdo to napsal??

07.03.2007 23:55:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí