Magor píše

Magor píše

Anotace: Nenapadl mě jiný název, když jsem si po sobě přečetl ten text. Možná jsem k sobě krutý, ale co naplat, když mě napadají takovéhle hovadiny.

"Hledáš matku, sirotku?"
"Hledáš noru ty jezevče a chceš v ní mít denní světlo?"
"Hledáš v pravěku žárovku?
Šatník ve lví kleci."
Ty osamělý a zmořený,
hmatáš na úskalí své vlastní proměny.
Jak muž zákona mezi vrahouny,
co sápou se na tebe jak ohnivé šlahouny.
"Na tebe ty sténající jehně mezi vlky?
Co sedí nad zpěněným pivem a zapisuje nelogické plky?
Na tebe ty ubožáčku?
Co nevidí hvězdu,
když čistí si třpytem šaty,
když schovává se na obláčku."
"Na tebe ty tlamo?"
"Ty tele za ohradou?"
"Na tebe? Co máš boha za šaška?"
Když v údolí smrti laskáš cigarety
Ty chromý vexláku, co neumí už ani šmelit.
"Ty, co hraješ minigolf? A na místo do jamek
střílíš do hromady hnoje?
A ještě si hraješ na kovboje."
"Jaké krásky trnou v tvé minulosti a dívají se na tebe
soucitým, oduševnělým a neuvěřitelně svůdným podledem?
Jako bys nebyl Ivánkem a dokonce ani medvědem?"
"Jaké hlášky z filmu si brousí zuby na tvé zranitelné srdce?"
"Jací žraloci si pochutnají,
jak bouřliví vikingové při hodu na drakaru."
Autor Equus przewalski, 16.07.2020
Přečteno 168x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco se mi v tom líbí prostě

16.07.2020 12:25:02 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí