POTULKY PO MORAVĚ

POTULKY PO MORAVĚ

PŘI ZEMI
(VYŠKOV)

Na domy výškové
nezmoh´ses, Vyškove!
Stavbaři z Výškovic
zaslouží dýško víc!

LÍHEŇ MLADÝCH GAMBLERŮ
(UHERSKÉ HRADIŠTĚ)

Uherské Hradiště
hráčů je rodiště;
všichni sedí u hry,
mačkají si uhry.

SYREČKOVÁ VELMOC
(LOŠTICE)

Z díry kromě ploštic
vyvalil se smrad;
každý, kdo je z Loštic,
tvarůžky má rád.

POŘÁDKUMILOVNÝ ALKOHOLIK
(ZLÍN)

Na předměstí Zlína
v útulné, malé Baťově vilce
stírám oběd z lina,
vyblitý večer ve slabé chvilce.

VŽDYCKY JE NA VÝBĚR
(VALTICE)

Líp brečet ve Valticích
u vínečka sklenky,
než bručet ve Valdicích
a mít dole trenky.

PONĚKUD JEDNODUCHÉ OBYVATELSTVO
(PROSTĚJOV)

V Prostějově prostě mají
na prosťáčky štěstí,
co nad ničím nedumají,
všechno řeší pěstí.

Prostějov je prostor, který
řídí prostí lidé,
samé ploché charaktery,
ani jeden v 3D.
Autor Neklan, 30.07.2020
Přečteno 144x
Tipy 9
Poslední tipující: Now, Psavec, jenommarie, šerý, Donne, Tomcat
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zlín a Valtice pro mě nejvíce a co se týče Prostějova, pochválím-li teď a navštívím město, mrtvi budem oba.:)

09.08.2020 03:12:48 | Now

:D

10.08.2020 16:59:58 | Neklan

Teda..snad některé nekomentovat..uf :-D to byl výlet

30.07.2020 22:06:13 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí