Maková duše

Maková duše

Anotace: ...

Když vítr foukne makovým polem,
Smutnou píseň zazpívají makovice,
Zbloudilé duše letící kolem,
Začnou tesknit ještě více.

Když z unavené panenky,
Co maková zrnka sbírá,
Stane se kostra stařenky,
Zůstane po ní na poli díra.

Když opium získají,
Dopřejí  zbloudilcům klid,
Panenky výskají,
Že bude jim na chvilku líp.

Dušičky zbloudilé,
Se sdružují u maku,
Příznaky nemilé,
Ty mají na háku.

Avšak jedné duši nestačí,
Opium a umělé radosti,
Chce poznat i krásy jinačí,
Ale s tím přichází i starosti.

Začala putovat a světem létat,
Poznala lásku, která změnila se ve zlo,
Rozhodla se sny své ze stolu smetat,
Znovu předala opiu svéprávnosti žezlo...
Autor Amiradi, 31.07.2020
Přečteno 162x
Tipy 10
Poslední tipující: Elis1ě, Emily Říhová, Donne, jenommarie, Roser
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hm, Maková panenko, taky mám rád tyto verše, duše zbloudilé, to je horší ;o)

31.07.2020 15:42:57 | Crazymike

Jsem ráda, že se líbí :)

31.07.2020 21:22:15 | Amiradi

Smutný osud. *ST

31.07.2020 14:54:18 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí