*-*Z údolí půlnoc odbila

*-*Z údolí půlnoc odbila

Anotace: ~~~půlnoc je nejlepší~~~

~~~~~~~~~~
‭Prý jedna bílá paní
‭už nechce vůbec nic
‭svou zástupkyni shání
‭a volá z plných plic,
‭do vesnice i města
‭co leží pod hradem
‭já dohodnu se s Ančou
‭jak se tam dostanem?
‭Někdo nám třeba radí
‭půlnoc je nejlepší
‭nám ale půlnoc vadí
‭ve dne jsme krásnější,
‭tak se tam vypravíme
‭poledne právě je
‭bílou však nevidíme
‭něco tu nehraje.

‭Po točitých schodech
‭projdeme celou věž
‭chvíli si dáme oddech
‭slyšíme tiché...ještě běž,
‭jsem na cimbuří sama
‭Anča mi zmizela
‭řeknu si pán Bůh s náma
‭tak jsem to nechtěla.
‭Z údolí půlnoc odbila
‭potkám se s bílou paní
‭já se pak strašně divila
‭Anča je k nepoznání
‭šaty má jako nevěsta
‭a závoj za ní vlál
‭s větrem ho pošle do města
‭našel ho Lojza Král.

‭A jak to bývá v pohádce
‭odměna "vypsaná"
‭Lojza ji žádá o ruku
‭Anča je přešťastná,
‭báchorku s bílou paní
‭spolu si sepsali
‭skončilo i mé hraní
‭ale né,mě tady nechali.
‭Až příště někde uvidíte
‭nějakou bílou paní
‭třeba si pomyslíte
‭co? To vážně nemám zdání.
‭A víte vůbec jak těžce
‭se bílá paní shání?
‭Tak pro vás já mám aspoň
‭toto povídání....

P.s..novomanželé Královi
nikomu nic nepoví...

‭~~~~~~~~

*******************

 

Autor Květka Š., 31.07.2020
Přečteno 155x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Tomcat
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to vypadá na začátek příběhu a autorka nás nechá...ať jsme napnutí..každopádně, ať jsou Královi, přešťastní a mají spolu, jenom šťastné dni.;-) *ST

01.08.2020 13:35:41 | jenommarie

...každá nevěsta je bílá paní, strašidlo...to je hrozný...;-))

31.07.2020 16:28:19 | Marten

Loajza a Anča, no, pěkný, ať vydrží ;o)

31.07.2020 15:46:33 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí