*-*Nad krajinou měsíc svítí

*-*Nad krajinou měsíc svítí

Anotace: ~~~(*o*)~~~

~~~~~~~~~~~~
Nad krajinou měsíc svítí
usadí se nad náš dům
ozáří mé kopretiny
a podívá se k sousedům,
jejich růže jsou ze stříbra
před měsícem květ skloní
dnešek ještě nezhasíná
děti se venku prohání.

Sem tam se okno otevře
je slyšet mámin hlas
domů Aničko,už se stmívá
na hraní bude i zítra čas.
A tak ti malí běží domů
trochu teď mají strach
/to se stává/
ze tmy co nebe přikrývá
..doma čeká vana,ručník..
jo...a taky večeře
a potom postel hřejivá.

Mámy ty caparty uloží
poví pohádku a pohladí
popřejí "dobrou noc"
a taky krásné sny
přidají pusu,na tom záleží
a děti v postýlkách
s plyšákem v náruči
než řekneš "švec"
klidně už spí.

~~~~~~~~~~~

*********************

Autor Květka Š., 08.08.2020
Přečteno 172x
Tipy 9
Poslední tipující: Ruda Štola, Tomcat, Psavec, Emily Říhová, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám dva klučiny vnoučátka a při tvé básničce jsem si přesně vybavila to, co popisuješ.
..ST..

12.08.2020 22:46:54 | Jaruška

;-)ST krásné čtení pro vnoučata

09.08.2020 14:33:41 | Tomcat

...jen ti caparti rychle vyrostou ... Moc hezká vzpomínka, Květuško, děkuji :)

09.08.2020 00:29:40 | Emily Říhová

Krásný den a krásné snění..i maminky pohlazení. Moc pěkná Květuško *ST

08.08.2020 22:31:31 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí