*-*K večeru Rusalky brečí

*-*K večeru Rusalky brečí

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~
Slunce a mraky
bez barev malíři
dřív než nám únava
víčka zatíží
jasnými červánky
ozdobí nebesa
nad krajem zazáří
červená krása.

A taky posvítí
na vodní zahrádky
kde rostou lekníny
tak jako z pohádky
ty květy ozdobí
vodní hladiny
jsou jako krásky
ty barevné lekníny.
A rostou dál.

K večeru Rusalky
ve vánku tancují
lekníny na vodě
lehce se houpají
jindy zas s vodníkem
divoce křepčí
leknín se utrhne
a Rusalky ?
Ty Rusalky brečí.

Pak zajdou honem
do svoji zahrádky
pro nové lekníny
pro růže z pohádky
a zase tančí dál.
To dobře ví každý
kdo ty krásné Rusalky
aspoň z pohádky znal.

Někdy by si i zatancoval...

~~~~~~~~

*******************

Autor Květka Š., 26.08.2020
Přečteno 125x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr, Iva Husárková, Marten, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, Tomcat, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;-)ST

26.08.2020 16:37:32 | Tomcat

Tančí mi před očima..a chce se mi tančit:-D *ST pěkný den Květuško posílám pozdravení

26.08.2020 15:49:22 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí