*-*Na lavičce v jednom parku

*-*Na lavičce v jednom parku

Anotace: ***~~*~~*~~*~~***

~~~~~~~~~

Na lavičce v jednom parku
sedávala ta milá dáma
jenom ji tak hlavou běží
proč já jsem tady sama?
/Nemilovaná?/
Dnes má zase volný den
a v kapse drobných pár
před parkem koupí květinu
pak jenom přemýšlí co dál.

Přečte si časopis,místní drbnu
a potom si zajde do kavárny
vypije kávu,smlsne na zákusku
a jde se mrknout do hadrárny.
/Zrovna tam?/
Koupí si tričko a slunečník
a ještě ji pár korun zbylo
hlavou ji běží,co podniknu
aby se mi dnes dobře žilo.

Rozevře slunečník a jde ulicí
pro sebe si písničku brouká
tak došla k zastávce trolejbusu
proč se ten děda na ni kouká?
/A oči nespustí?/
On se však díval na slunečník
přistoupil blíž a do řeči se dal
kdysi má paní stejný měla.
Ztratil jsem obojí,povídal.

Pak se ji zeptal,můžu jít s vámi
a mile se na ni usmívá
ona je sama,tak řekne proč né?
A ručku mu k políbení podává.
/Nemilovaná?/
Pod jedním slunečníkem
jde milá dáma a ten starší pán
ani si nevšimnou že dost prší
a krásný slunečník je pocákán.

Byl celý barevný,ručně malovaný
teď z něho barva zvolna stéká
dáma má své šaty samý puntík
a pán se v dřív bílém obleku vzteká.
/Jak slušivé.Ne?/
Pak se však oba na sebe dívají
vyprsknou smíchy zároveň
kolem jdou sousedky z paneláku
a špitají si,no to je úroveň.

Ti dva se rozloučí pod slunečníkem
a na pozítří si domluví schůzku
pršet prý nebude a kdyby jo nevadí
on ji na rozloučenou políbí ruku.
/Jenom?/
Tak pozítří a ve tři.
A za pár takových setkání v dešti
pak už každý den ve dvě,ve tři
jim napršelo společné štěstí.
A tak se to patří...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*******************

****************

Autor Květka Š., 04.09.2020
Přečteno 134x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Isla, jenommarie, Tomcat, ARNOKULT, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné Květuško, úplné pohlazení, četla se nádherně :)

11.09.2020 15:53:23 | Emily Říhová

Děkuji to jsem ráda........a srdečně zdravím.

12.09.2020 15:38:54 | Květka Š.

Nádherné a cituplnné.
Dnes jsem se seznámila v práci
s párem oba kolem 60 let.
Před rokem se dali dohromady a seznámila je toho pána dcera..podala inzerát a s paní si nějakou dobu dopisovala ona. Jsou to náhody a v každém věku se nebránit štěstí. Ještě to špitání..prý jí to letité kamarádky nemůžou odpustit..že na ně nemá čas.
No Květuško..moc jsem ráda četla,
tyto příběhy se srdíčkem jsou krásné
a i v životě se dějí a ať si myslí kdo chce, co chce..štěstí kvete málokdy a je třeba si jej chránit. *ST ;)

04.09.2020 21:53:40 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí