*-*Obloha v noci

*-*Obloha v noci

Anotace: ***---***---***

~~~~~~~
Obloha v noci
je hvězdami posetá
každá hvězda je
jako ta růže ledová
co v okně
v zimě rozkvétá
když lampa z ulice
do okna zasvítí
ta růže v okně
se jako na nebi
hvězda zatřpytí.

Když se jedna hvězda
na noční obloze
v nekonečnu ztratí
hned se ve vesmíru
jiná zatřpytí,
nikdo ty perly
spočítat nedokáže
proto je v noci na nebi
tolik,tolik záře.

Žádná ta hvězda
hvězdička,
nebude poslední
i když si zmizí
vždy když se rozední.
Vždyť vesmír
ten je nekonečný
celý je tajemný
vesmír je krásný
a je věčný.
Je prostě nádherný.

~~~~~~~

**********

Autor Květka Š., 18.09.2020
Přečteno 141x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Tomcat, ARNOKULT, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Noční oblohu také ráda pozoruji a s Tvou básní jsem si to připoměla.
Velmi pěkná a já ráda dávám ..ST..

21.09.2020 22:45:53 | Jaruška

Jaruško moc ti děkuji...a zdravím...

22.09.2020 14:54:44 | Květka Š.

Vesmír (podle nejnovějších kosmologických poznatků) asi nekonečný není.

19.09.2020 18:58:56 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí