*-*Pomalu se barví

*-*Pomalu se barví

Anotace: ~~~~Ano,tak to má být~~~

~~~
~~~~~~~
Po deštivé noci
se ráno do mlhy zahalí
ty stromy naproti,
lavičky v parku
těžko bychom hledali,
slunce je ještě v peřinách?
Asi mu nastavím budíka
anebo rozezním kostelní zvon
mlžná peřina se ztrácí
slunce se odkopalo? Ano,tak.
Hned je všude živo a shon.

Stromy se protáhnou
asi cvičí
ale ne,to jen vítr v listí fičí.
Pak slunce na pastvu
vyžene své bílé beránky
večer je zažene až za červánky.
A vítr? Co ten dělá?
Ten mokré mraky hledá?
Ne,jenom pomáhá slunci zahnat
do ohrádky
ty nebeské beránky zpátky.

A žádné třesky,plesky
hromy,blesky
zase bude
chvíli podzimně hezky.

~~~~~

*************************

Autor Květka Š., 26.09.2020
Přečteno 122x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, mapato, Emily Říhová, Majda, jenommarie, Psavec, ARNOKULT, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak už píše Frr, milá Květko, opravdu roztomilé...a klidnou dobrou noc...m

05.10.2020 20:08:57 | mapato

Až budeme schoulení
vzpomínat na léto
přes listí podzimní
s kouzelnou paletou..
popíjet kouzelný čaj..
tam venku ..podzime hraj.;) *ST

26.09.2020 20:51:26 | jenommarie

roztomilé***ST* :-)* :-D*

26.09.2020 16:29:45 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí