Blues tíseň a kapky deště

Blues tíseň a kapky deště

Anotace: Pohnutky mysli v jízdě nocí, reflexe v kapkách deště ve světle noci, osamělý jezdec v šeru se svým monologem.

 

Pocit malostené, hrubozrné tísně na hrudi, paralýza ze svobody možností polapená roztečí dechu. 

 

Pocit ve vnímání, útěk do dešťových kulis liduprázdného, mrtvého malomesta. 

 

Hřeby jsou kapky lucerny ze světla tichý pláč který neuslyšíš protože nejsi - vzpomínka na to kam jsi se dostala na druhé straně.

 

Z polospánku úryvky veršú a myšlenek, jako odražených z neosobní pekla. 

 

Monolog s matkou - jak mrtvé bytí pro něž nejsme zrozeni. Hlubiny mysli a představy za životem.

 

Část mého já jak neosobní vzpomínka.

Plane technomanický plášť,

Čepele, proč se mne bojí?

 

Cítím ten strach ze strachu kolektivu,

Pandemie dezinformací a stavů,

a úzkost že déšť noci skončí pádem.

 

Ale já mám chuť jet a odrážet se.

Myslím na ni zatímco kapky mizejí v řasách.

Nevím co je čas a kam jsi odešla.

 

Touha letět v pozemském těle.

Porodit něco jako radost ze smutku.

Pochopit že z nouze se nedá milovat.

 

Pochopí až v básni.

Jak slova tancují 

A palce bubnují

 

Vše trvá a pomíjí 

Je to jen krátky záblesk 

Nakrátko střižený sen galaxie 

 

Autor Happyyz, 01.10.2020
Přečteno 194x
Tipy 1
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí