Illusions perdues

Illusions perdues

Anotace: Pošetilost mladého básníka

Balzcův poet Rubempré —
Rubempré v falši božolé;
Komtesa — vdaná Bargeton,
„Múza aneb zlatý žeton“;
Teátr, bílé pantalóny,
Zištnosti předěl: vříská ego,
Stud drtí věrné medailóny,
„Ona je srdce“ řekl Hugo;
Protagonista v suicidu,
Ztrát iluze vždy při fortuně,
Idealista v hominidu.
Autor Epitefon, 10.10.2020
Přečteno 160x
Tipy 1
Poslední tipující: Tomcat
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí