*-*Ale ne,nebojte se

*-*Ale ne,nebojte se

Anotace: *--*--*--*

*********************

~~~~~~

První vločka?
Ale ne,nebojte se
ta pravá si ještě počká
to co dolů padá
je deště kapka malá
která by se ráda
krásnou vločkou stala.
Ale ty jedna kapko rozmilá
na to až budeš vločka
ještě tvoje hodina neodbila
i když si andělé v nebi třeba déšť šlehají
tak jako naše máma bílky na sníh
na něm se ale nedá jezdit
z kopce na saních.
Je sladký a že moc lepí vidí i slepý.

Ale abyste tam nahoře věděli
z mámina sněhu jsme si pusinky tvořili
ty se pak na plechu v troubě suší
z nebeského sněhu to nejde
to ani nikdo nevyzkouší.

Ale stejně kapky deště
od jara až do zimy přemýšlely
jak to asi tak provést
aby si aspoň trošičku…zasněžily
my ale věříme tomu
že sníh si nechají v nebi na zimu
a ne jako někdy v říjnu padá
a potom v prosinci prší.
…To je zrada...

***--***---***--***

********************



~~~~~~~

Autor Květka Š., 04.11.2020
Přečteno 115x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, enigman, jenommarie, Marten, JC senior, Psavec, ARNOKULT, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ojínělá...

06.11.2020 18:46:28 | enigman

Na zimu sněhové vločky
na oknech malované květy..
snad letos nás překvapí
a budou aspoň chvíli.
*ST ;)
posílám pozdravení milá Květuško

05.11.2020 22:26:33 | jenommarie

Počasí v poezii.
Radost číst...
**

05.11.2020 11:01:13 | JC senior

Za supráka.

04.11.2020 22:14:57 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí