Setkávání se s krásami

Setkávání se s krásami

V čase
kdy jsem nedojil každý den
trochu krásy
z krávy poezie
přicházely mléčné dny
bez ohlášení

Přibyl jsem
do selského stavení
hospodář přinesl přepravku
se sklenicemi na zavařování
abychom měli z čeho pít pivo

Pak jsme tančili
nejdříve rychle
dovádivě

Měl jsem krásnou tanečnici
uvnitř i zvenčí
k neutahání
zůstali jsme sami dva

Po čase
hudba zpomalila

Má tanečnice
přizvala i kamarádku
Ne tolik hezkou
o to krásnější uvnitř
krásy se sčítaly
krásy bez veselí
a zábavy

Ráno jsem se vzbudil brzy
neoblomný ranhojič čas
mi z hlavy tahal střepy
krásně malované vázy

Vyšel jsem do polí
stvoly nezralého obilí
utopené vlastní zelení
moudře kývaly hlavami

Kmitaly jako jazýčky
neviditelných metronomů

Pulsovaly jako jazzová kapela
s vypnutým zvukem

Tančily ve vánku

Také je v bezvětří
tak rozbolí klasy?

Autor Kaj, 10.11.2020
Přečteno 106x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Frr, Donne, Psavec, ARNOKULT, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí