závoje

závoje

zatímco do oken natahuješ knot tmy

strašáky oblékáš do vlněného svetru

a žíháš bosým strništěm

aby ani tahle noc nebyla pro jedinou hvězdu

dřevěný mlýnek na prázdno se točí

za celou knihu beze slov;

někdo sňal všechnu tíhu větru

z tichosti korun na louce

černé jeřabiny očí sněžných sov

opředli babím vláknem pavouci

v hliněných rýhách jak na dlani

jsou víc znát konce, ty dnešní

váhavě o nich zašeptáš do peří

a je to jako když padá bílá

za odkvetlou třešní

Autor vojtěška, 15.11.2020
Přečteno 202x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, Marcella, Psavec, ARNOKULT, Krahujec, Vivien, jenommarie, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... krásná vojtěško ...
... moc krásná ...

16.11.2020 12:25:47 | Marcella

Excelentně obrazná volba slov. Klobouk dolů.

15.11.2020 20:43:27 | Krahujec

sním, tedy jsem.. :)

16.11.2020 09:43:38 | vojtěška

Teda ta je nádherná vojtěško, naprázdno bych mlýnkem ...

15.11.2020 20:38:47 | Vivien

jenom.. vanutí, díky

16.11.2020 09:42:58 | vojtěška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí