tvůrčí extáze

tvůrčí extáze

jazyk slunečních hodin
olizoval jiskry a netušil
že jsou krví sochy
chutnají po bolesti a únavě
nevědí to ani páry očí
zvědavě slídící přes plot
větvemi keřů v zahradě

zatímco sochař
cítí horkost i mrazení
když zapomněl tvář dívky
jejíž ňadra ho ještě bodavě pálí

odkudsi do zvonivých úderů doléhá
ruch města a dláto tesá v naději
že se kámen v dívku změní
buší stále rychleji

Autor kvaj, 27.11.2020
Přečteno 125x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, enigman, mkinka, ccigg, ARNOKULT, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nevím proč ale rád olizuji kamení...

30.11.2020 15:27:49 | enigman

Některé kamení je slané, tak to bych chápal.

30.11.2020 18:01:26 | kvaj

Libí se mi.

27.11.2020 22:47:42 | Psavec

Děkuji pěkně.

27.11.2020 23:58:09 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí