Zbabělost

Zbabělost

Tak ty tváříš se, že nemůže se ti nic stát,

krokem vítěze dojdeš tam, kde začíná stín.

Před davem křičíš, že není čeho se bát,

v samotě za rohem upadneš přes každý splín.

 

Morální návyky jsou chloubou tvé vizitky,

odsoudíš bez váhání a odkážeš na fakta z úst jiných vyřčených.

Pro pobavení zesměšníš i vlastní nebohé zlozvyky,

ležící v prachu tvého stínu, zbaběle nedotčených.

 

Pohrdáš těmi, co v dospělém věku na kolotoči sedí,

jmění počítáš za jízdu takové atrakce.

Nevidíš, že ty jako kočovník na svůj život hledí,

bohatství nepřichází, přichází frustrace.

Autor Michal29, 06.12.2020
Přečteno 156x
Tipy 2
Poslední tipující: ccigg, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí