Bílá holubice

Bílá holubice

K nebi vzlétla bílá holubice,

nechala zkrápět slzy na líce,

teď oči velké slzy roní,

ptáte se pro koho? 

Přeci pro ni.

 

Pro ni, bílou holubici,

prošel vesnici za vesnicí,

a hledal holubičí ráj,

vandrovníků kolem cest se ptal, 

zdali neví kde leží ten kraj.

 

Až stařec v rozervaném hávu,

na paži se znamením smrtihlavů,

k němu vstřícným hlasem praví:

"Vandrovníku ty jsi ještě mladý.

Proč ty hledáš holubičí ráj?

Ty sám pošel již širý kraj,

spatřil údolí , hory i vodopády,

zažils vzestupy i pády.

Poznal života krásu i jeho strasti,

jak akrobat tančil nad propastí,

osud je pro každého psaný

vzpomínky v srdci chraň si na ní".

 

S těmito slovy stařec zmizel 

jak nad ohništěm dým,

náhle ztratila se všechna svízel,

on srovnán byl s osudem svým.

Autor Jdarks, 23.12.2020
Přečteno 134x
Tipy 9
Poslední tipující: Tomcat, ARNOKULT, jenommarie, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je dobré smířit se s osudem,
vždyť věčně tu nebudem,
tak střípky štěstí poskládat
život mít ve všech barvách rád...
Krásné svátky, milý Jdarksi :)

24.12.2020 13:09:31 | Emily Říhová

Holubičko leť a lásku i pokoru..všem..*ST

24.12.2020 09:37:26 | jenommarie

Děkuji Maruško a přeji klidný dnešní sváteční den.

24.12.2020 09:43:43 | Jdarks

Moc ti děkuji* a přeji TI též hlavně tu pohodu a zdraví milý Jdarksi ;)

24.12.2020 09:45:28 | jenommarie

bílá holubice letící k nebi ST :-))

24.12.2020 03:40:04 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí