Není čas.

Není čas.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.

Není čas na básnění.
Přešla jsem červenou.
A auto se na mě dívalo
jako na holku praštěnou.

Já vím.
Cesta moje bláznivá.
Kdy padne šestka?
Nejsem kouzelník dneška.

A tak se dívám na sebe.
Co vlastně dělám dneska?
Tak ať je za mnou krásná tečka!
A bere mě ta lidská smečka?

Není čas na básnění.
Občas úsměv rozdávám.
Bez povzdechů
se nevzdávám.

Jsem pro lidi
a těm překlepy nevadí.
A tak píšu v tom lidském zmatku básničku
a dávám sílu každičkému srdíčku.
Já vše beru z větru, deště, lístečku.

A prostě píšu
a hraji si na malou holčičku.
A místo tečky,
dělám dvojtečku
a hladím kočičku.
Autor mkinka, 26.12.2020
Přečteno 119x
Tipy 6
Poslední tipující: Dejvis, Psavec, J's .., ARNOKULT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Juju...

28.12.2020 17:59:33 | Dejvis

Děkuji za přečtení.

28.12.2020 18:31:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí