Padla

Padla

koňský povoz jede
prázdnou ulicí
sněží
kočí se zdá krotký
z okna otlučeného stavení
čumí smradi
a cosi na něj povykují
však šichta končí
holomci
taky se dočkáte
taky vám nasadí opratě
daj vám čichnout chomoutu
a nechaj vás jen občas rozjímat
při hřebelcování

už slyší jejich povyk kousek za vozem
mráz kočímu kroutí páteř
už takhle hrbatý
přál by se otočit a poslat
ty malý hajzly do prdele
jenže co
šichta končí
ustájí koně
pohodí jim drobet otruby
a vyrazí do šenku

zasraní levobočci
mrskaj po něm granáty ze sněhu
ale bez úspěchu
sotva se povoz schová za roh ulice
co kdysi bývala rušnou
kočí Januš si začne prozpěvovat
zvyjebená sebranka je v tahu
navíc dneska neuvidí svou ženu
ani sousedy s nevymáchanou hubou

jako každý forman
se dneska ožere pivem
a v noci ztluče každého potulného
parchanta co mu zkříží jeho křivolakou trať

Autor OpilyJohn, 05.01.2021
Přečteno 96x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře popsaná na nerudnost povahy.*

05.01.2021 14:58:24 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí