Cesta

Cesta

Cestu středem města,
ozařuje pouliční hvězda.
Kostky jsou jak hlavy kočičí,
jedna po druhé se opičí.

Vidím ve větvích temné stíny,
to ptáci se v hnízdě líhli.
V dáli té pouliční záře,
vybarvují se chmury tulákovi tváře.

Čím vším si asi prošel,
než cestu svou našel.
Špatné vzezření ho provází,
i přesto štěstí ve světě nachází.

Dál na cestu se vydává,
svůj boj jen tak nevzdává.
Usměje se a plácne si s nadějí,
našel v ní, co jiní dlouze hledají.
Autor MrPterodaktyl, 05.01.2021
Přečteno 151x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Guldrun, Psavec, Iliean06, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý svou cestu hledáme
věčnými tuláky se stáváme
Však dokud v nás září naděje
v širém světě dobře je...
Hezké, ráda jsem četla :)

09.01.2021 15:03:54 | Emily Říhová

Moc pekná.:)

06.01.2021 14:05:39 | Guldrun

dekuji, potesilo:)

06.01.2021 15:42:04 | MrPterodaktyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí