Útěk v myšlenkách

Útěk v myšlenkách

Anotace: Utíkat a přesto stát... Jen starší zamyšlení o ničem...

Milovníku slov a vět!
Nehodlám se nikdy kát.
Snažím se ti vyhovět.
A tak nechci již víc psát.

Jsem obyčejný až hrůza.
Rým je špatný, rytmus nic.
A děvka jménem Múza?
Kašle na mne z plných plic.

Přesto tě opět zklamu,
tak jak to mám ve zvyku.
/Zavři si tu svou tlamu,
už tak dost je povyku./

Své srdce k boji tasím.
Jako za těch starých dob.
Ve snách se zase vracím,
tam, kde leží víry hrob.

Můj učitel – student David.
/Na hrobě září svíce./
Jeho věc smím již slavit!
Co můžu si přát více?

Budu žít. Aspoň nyní.
Díky za to osudu..
Nu, nejsem jako jiní.
A snad nikdy nebudu!

„Á, chce si hubu namlet.“,
říkáte si v duchu zpět.
Sic řka, že tento Hamlet,
může změnit celý svět.

Slyším tě, jak čpíš síru?
Z lynčování nemám strach,
protože mám svou víru.
Hle; jsem básník, sketa, vrah!

Milovníku slov a vět!
Byl jsem tu a zas budu.
Snažil jsem se vyhovět.
Přitom ti dělám ostudu.

Zaplať Pánbůh..
Autor Tomikk, 08.01.2021
Přečteno 162x
Tipy 9
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, jenommarie, Psavec, danaska, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taková rebelantská. Ale líbí se mi. Takže ST a pozdrav z Prahy. Daniela

08.01.2021 18:22:53 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí