Vyhlídky

Vyhlídky

Vzpomínám na dny v Londýně
Pršelo
Všude tančily stíny
Já se smála
A tančila s nimi přes mosty

Mé ruce se dotýkaly rukou svatých
Vždycky je hladím
Aby nebyli tak sami
Vystavení na podstavcích na očích všem

Obchodníci s uměním v nažehlených kalhotách
Které po pár pintách zmáčí nejen déšť
Postávající v lednovém vichru na ulicích
Co zhasíná plamínky zapalující konce cigaret

Protože na mě zapomeneš
A nenech se zmást
Budeš jen oparem nad Temží
Když se vracím domů kolem vody
I když si budeme navzájem lhát
Že bychom se znovu v davu poznali

Někde v dálce tehdy byly vyhlídky na budoucnost
Zářivé jako tváře svatých
Na zrestaurovaných obrazech
Vyhlídky
Co se ztratily u obchodníků umění
Autor její alter ego, 10.01.2021
Přečteno 200x
Tipy 11
Poslední tipující: horečka., Marten, DonBirell, Emily Říhová, enigman, Guldrun, Marlene0621
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vyhlídky jsou nám svatý...;-)...máš zajímavou poetiku a to moc volnej verš nemusím...

31.05.2021 15:47:39 | Marten

Dobré, dobré.

06.02.2021 22:30:21 | DonBirell

Svatí jihnou pod doteky
nevídané něžnosti
lýtka se jim zapalují
v dílku plném vážnosti

11.01.2021 10:00:51 | kašpar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí