O zlaté rybce

O zlaté rybce

                V mrazivém soumraku

                pod horizontálami mraků

                se zkřehle zvedá

                postava muže

 

                Prochladlý a s přímrazky

                se nerad vydává domů

                za mezulánem ve své ženě

                silnějším, než on kdy byl

                s kastračními kleštěmi

                rozžhavenými do oranžova

                jako červánky

 

                Ještě poslední

                odlesk dobrotivé vody

                volání kačeny

                zašustění rákosí

 

                Každý večer

                se s ním utkává

                tělo má zjizvené

                popáleninami od kleští

                které pak zebou

 

                Každý večer

                je o den starší

                a sil ubývá

                Ještě je ale

                celý muž

 

                A zlatá rybka

                dávná láska z mládí

                nebo alespoň zlaté slunce

                příznak jara

                stále nepřicházejí

Autor Kaj, 19.01.2021
Přečteno 118x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Kubíno, šerý, Psavec, jenommarie, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kaji ono přijde..moc povedená* ST;)

19.01.2021 11:10:01 | jenommarie

Díky Maruško, až se tak stane, rybář bude mít radost :-)

19.01.2021 11:23:11 | Kaj

:) věř sobě a tím kým jsi..i ostatní se jistě doplní. Pěkný den TI přeji.

19.01.2021 11:34:04 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí