*-*Jaro zimu rádo střídá

*-*Jaro zimu rádo střídá

Anotace: ~~~~~(:-)~~~~~

**************

~~~~~(:-)
Až polovičku
bude mít březen za sebou
snad se s tou druhou
nepohádá
za pár dní pak přijde
první jarní den
zima nám ukáže záda
někdy ti zimo jaro dovolí
a trochu toho bílého
zanechá v údolí
potom však,
tak jak to má být
se za jarního sluníčka
musí i ten zbytek rozpustit.

Sáně,boby,lyže,kožichy
pometla a hrnce jako klobouky
pro bílé sněhuláky
uklidíme do skříně a sklepa
a ze mně je jarní poeta
co vytáhne herbář
a pak...co asi...
nakoupím hlínu a truhlíky
hlavně ať co nejdřív
už něco na balkóně rozkvétá.
Je to tak,
jaro zimu rádo střídá
tak to každý březen bývá.
Že sněhuláka
strašák v poli střídá.
~~~~~~~~

**********************

Autor Květka Š., 05.03.2021
Přečteno 146x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, Jarka, Psavec, Frr, Marten, jenommarie, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké jako vždy

07.03.2021 13:47:20 | Jarka

Je to tak. ST.

05.03.2021 18:44:25 | Psavec

Tak to je pravda,
dnes u nás opět sníh padá
petrklíče a tulipány
dala jsem si do zahrady
ještě máme ale čas
jaro dýchlo..přijde zas**ST
Pěkné dny a těšme se Květuško:)

05.03.2021 16:48:18 | jenommarie

Ráda jsem četla Tvoji básničku o jaru. Přeji Ti hlavně zdraví a děkuji za podělení se a možnost čtení krásné básničky o jaru. Jíťa

05.03.2021 16:22:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí