*-* Byla malá zahrádka

*-* Byla malá zahrádka

Anotace: ~~~~~~~

----------------
Byla malá zahrádka
slzami kropená
zalévá tam dívenka
celá uplakaná,
na záhonku vyroste
jen smutný tulipán
dívenka si vzdychne
i on je tady sám...
Tak vedle toho tulipánu
zasadí pomněnku
a tulipán se usmívá
na drobnou květinku,
ta smutná dívka nabere
pak vodu do dlaní
a s úsměvem vše pokropí
tím se smutek zahání...

Dnes zahrádka je veselá
a slunce na ni svítí
tulipán jak do náruče
motýla si chytí,
chvíli ho tam kolébá
a motýl skoro spí
o čem bude asi snít
ne,to nám nepoví...
O rozkvetlé kopretině
a o sukni s volánky?
O sluníčku sedmitečném
či o holce s copánky?
Té berušky zdobí copy
a kopretina halenku
když zalévá tulipány
na kouzelném záhonku...

~~~~~~~~

**********************

Autor Květka Š., 03.04.2021
Přečteno 117x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr, Iva Husárková, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně jarní, Květuško :)

20.04.2021 20:52:06 | Emily Říhová

jee berušky krásná Květunko :-))

04.04.2021 03:36:51 | Iva Husárková

Veselá a barevná..pro dnešní den..zahřála. U nás padaly kroupy..což je na velikonoce hloupý:). Krásné velikonoční svátky milá Květulinko* ST ;)

03.04.2021 18:11:12 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí