Následuj bludičky

Následuj bludičky

Anotace: to je můj první pokus o veršovanou pohádku..tak to asi není nic moc

Když budete sledovat světýlka bludiček
co plápolají jak plameny ohýnků
možná že potkáte trojici sudiček
co osud nám vkládají do vínku.

Ty sudičky spostu vlastností
do vínku vložily malému princátku
pak dílek štěstí a část starostí
a taky přání,by došel k životnímu pozlátku.

Chůvy kolem prince v jednom kuse sem tam víří
do měkkých peřinek uloží ho spát
chce se líbit,tak mu češou jemné chmýří
hbitě přiskočí když křičí,chce si hrát.

Jenže to princátko má hruď zatíženou valem
učí se etiketě,cvičí se ve zbrani
jednou se musí státi králem
však do té doby spatří ještě mnoho svítání.

Jenže roky nečekají,běží
z poupěte dávno vykvetla růže
zatím sic vládne jen severní věži
však z malého princátka vyrostl v muže.

Za mnoha horami právě se smráká
ve dne ta země bývá líbezná
však v noci se ocitá ve spárech draka
stejně jak další spanilá princezna.

Princ se to doslechne,srdce mu buší
její záchrana mu dobrodružstvím voní
s mečem u pasu,a rámněm obtěžkaným kuší
volí si nejrychlejšího ze všech koní.

S větrem se honí o závod
když princezna zemře nezůstane bez viny
ani na chvíli nezpomalí chod
nevnímá že koni dávno pění už slabiny.

Před dračí jeskyní strach mu údy poutá
za svou odvahu nejraději by se neviděl
z nemilosrdných nozder horký dým doutná
však u vchodu jeskyně spatří kosti z mrtvých těl.

Soucit a láska mu v srdci chrastí
chrabrá odvaha strach z mysli vykáže
možná saň zabije,možná sám skončí v pasti
kde se v tom princátku vzalo tolik kuráže.

Divoký řev mu naplní ústa
seskočí z koně a běží vpřed
,,Sladká,draku,bude má pomsta,
na svět tentokrát pohlédneš naposled."

Vrhne se na draka,sic prvotní odvaha menší se stala
je mu však líto té překrásné paní
proro teď nezkrotná síla hlavu draku sťala
princátko a láska zatočili se saní.

Ti dva manželství pak uzavřeli
sic z tehdejšího království už stal se okres
no..a pokud ještě neumřeli
tak někde štastně žijí až dodnes.
Autor Michelll, 13.03.2007
Přečteno 224x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrý taká pohádková báseň líbila se mi

13.03.2007 21:13:00 | Jsem ten kdo jsem

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí