Hostel

Hostel

Rozmanitosti žití,
test odolnosti hraček andělů.
Bouře v duši i krupobití,
život charakter má hostelu.

Někdo mě navede k hledání,
po chodbách s blikajícím světlem.
Dveře skrývají tajemství,
pokoj za pokojem každým patrem.

Otvírám, jdu a poznávám,
někdy je párty jindy jsem sám.
Někdy i svůj strach přiznávám,
někdy si veselou masku na obličej dám.

Znavené nohy ze schodu na další,
k patrům co ještě v mlze představ jsou.
Někdy mi jenom výtah stačí,
potkávám lidi co mi lžou.

V některém pokoji milé duše,
mi dají smysl útrap prožitých.
Jindy z iluzi mi vyrvou z duše,
vezmou sen o dnech sluncem zalitých.

Někdy si z baru beru láhev,
oříšky také z tácu s jídlem.
Opile sleduji film co nemá název,
ruce umývám reklamním mýdlem.

Nevím zda dojdu na střechu,
rozhled budu mít nad prošlým krajem.
Nebo zda zemřu v pelechu,
v duchnách politých černým čajem.
Autor petrzal, 13.04.2021
Přečteno 118x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Dreamy, Iva Husárková, Psavec, šerý, mkinka, Vivien, Frr, praetorian, Fil
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Řikám si. Ať je jak chce. Ale horší by bylo věkem scházet do patrových sklepení. (nemyslím do viných sklípků!)

13.04.2021 22:31:57 | šerý

TO byla moje první myšlenka než jsem dočetl do konce, že scházet po schůdcích vinného sklípku mám naopak s podzimem žití raději než na jaře :-D

14.04.2021 13:25:25 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí