Vidíme stejně? Dávné setkání

Vidíme stejně? Dávné setkání

VIDÍME STEJNĚ?

 

Když mlčíš

jsi stále se mnou

 

Nejvíce na nejobyčejnějších místech:

v čekárně u doktora

v bazénu

pod topoly na autobusovém nádraží

u barviček ve školce

nad obrázkem princezny

pod šplhadly

 

Odvíjím ze svých vzpomínek

žiji je znovu

tentokrát s Tebou

 

Vím najisto

že jsi tam všude byla

 

Jak to

že jsem Tě rozeznal tak pozdě

tak daleko?

 

Povíš mi

jak jsi to všechno prožila?

 

 

DÁVNÉ SETKÁNÍ

 

Vzpomínám

jak jsme se kdysi setkali

vyšší štíhlá dívka

s pevně sevřenými rty

s upravenými vlasy

nepřístupná

 

Tvou vnitřní krásu

jsem obdivoval

už tehdy

 

Výraz bez veselí

mi ale nedovolil

udělat první krok

při pánské volence

 

Mohl jsem Tě

alespoň tehdy

mít na chvíli v náručí

i když jsem z toho

ještě neměl rozum

 

Mohl jsem Tě

alespoň vychýlit z rovnováhy

abys vydala hlásku

abych zaslechl Tvůj hlas

 

 

Autor Kaj, 16.04.2021
Přečteno 109x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Veršotepec, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc

16.04.2021 16:47:17 | Kaj

Výborná, nekonformní. Taková s kouskem os. fabulace a můžské plachosti. Mám rád takové verše. Líbí se mi to*

16.04.2021 16:15:25 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí