V Plzni, 21. 5. 2021

V Plzni, 21. 5. 2021

 
 
Velkoměsto nabízí víc samoty než rodný maloměsto.
Odsouzen k městskému poustevničení.
 
 
ptali se mi v pětadvaceti
kde se vidím za pět let
lhal jsem jim
 
musel jsem lhát!
bylo to na pohovoru
a oni to chtěli co nejkonkrétněji
lapali po ambicích
 
jenže já neměl tušení
 
nevěděl jsem, že tě potkám na Sadech
v den vyhazovu, ještě ve zkušebce
že kolem tebe budu oďoupat až na konečnou
a pak afektovaně měkce plivnu:
Čau!
 
(jsem čerstvě nezaměstnaný
 tak budu mít dost času)
 
potom si po pokoji poletovala v kalhotkách
v podprsence a zavýskla: Málem bych zapomněla!
a už se hrabeš v kabelce a podáváš mi notýsek
jen takový mini, s pevnou vazbou:
Piš mi do něj. Prosím!
 
míjely roky i propitý noci
v notýsku už moc stránek nezbývá
a i když se v něm slova vrší pomaleji
tvůj zájem ho už jistě nezrývá
 
píšu do něj pozpátku
vzhůru nohama
psace i capslockem
 
Paní Božské do voken
 
 
voníš se teď nějak víc
koupila sis novou sukni, těsný tílko, espadrilky
v barvě   
             -k tomu všemu-
občas nejsi doma
 
prej abych mohl psát ty svý sračky
 
být teď na pohovoru
kde se vidíte za pět let
náš velebený vážený uchazeči?
prosíme co nekonkrétněji!
je to dobré i pro vás!    Zajisté.
 
řeknu pravdu:
nevím asi budu furt 
marně 
hledat pravdu
 
jen tebe bych 
tentokrát záměrně
zamlčel
Autor OpilyJohn, 21.05.2021
Přečteno 167x
Tipy 13
Poslední tipující: J.P.Jacques, Emily Říhová, vůně mraků, mkinka, Frr, Iva Husárková, šerý, kudlankaW
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plzeňák! :-) Tvorba mne zaujala.

13.08.2021 23:01:40 | J.P.Jacques

Tak vida, příteli, nedávno se Ti líbil můj kus, kde zmiňuji hesla jako jobless, outwork. Nejsem jím čerstvě ale osm tejdnů, čpí to a pálí, žene slzy do očí.
Na pár rozhovorech jsem řekl štiplavé pravdy, nebo alespoň co jsem za ně považoval. nechtějí mě, jářku nechtějí.
Už jsem se dostal do zlomového věku, kdy toho pozitivního ubývá a temné léta potlačované emoce nemilosrdně vyplouvají na povrch.
Tmář Marty ponechá ST

21.05.2021 18:51:22 | kudlankaW

Hukot. Děkuju.

21.05.2021 20:12:53 | OpilyJohn

Joo zažívam outwork hukot a dívky z HR mi to dávaj sežrat :(
ale Ty máš alespoň sladěnou v outfitu dívku
teda doufám že si spokojenej v duetu
nechci bejt příliš osobní ale zachytil jsem to ve Tvym textu povidce
snad mě nebudeš plísnit :)

21.05.2021 20:34:43 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí