vzpomínat

vzpomínat

Anotace: xxx

Zahodit tašku do křoví
Před školními vraty
Projít cestou na hřiště s topoly
Lehnout si doprostřed
A kousat stéblo trávy

Na první rande nepřijít
A hrát si na hloupou
Dělat, že nevidím
Ten pohled plný
Poraněné pýchy

Sedět na mostě
Pozorovat holuby
Jak se odvažují přiblížit
Krůček po krůčku
Než s plesknutím křídel uletí

Vidět lidi kolem stárnout
A v zrcadle hledat
S první vráskou
Samu sebe
Najít se a dýchat

Poslouchat hovory
U vedlejších stolků
Dívat se v podzemí na světla
Přijíždějícího vlaku
V kapse nahmatat starý kaštan

Jít spát s krabicí plnou fotek
Třídit a přesouvat je
Po šachovnici myšlenek
A vědět, že mi ráno
Zbyde jen pár výstřižků…
Autor gaspacho, 25.05.2021
Přečteno 164x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Vivien, Marten, Frr, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...to je bilance...;-)

25.05.2021 15:30:32 | Marten

...to je tak blíké mému naturelu***:-D* ST*

25.05.2021 12:50:29 | Frr

Povedená báseň o velkých maličkostech*

25.05.2021 02:53:07 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí