*-* A den ještě nezhasíná

*-* A den ještě nezhasíná

Anotace: ~~~~~(:-o)-~~~~~

 .........................
K létu patří nanuk,zmrzlina
u vody ruky do klína
limonáda a kostky ledu
slamák,slunečník
a v bazénu tak akorát vodu
letní slunce nad krajinou
pohladí i ten náš dům
zlatem zdobí kopretiny
a mrkne se i k sousedům
všechno se jim zlatě třpytí
i rosa v pavoučí síti
bílé růže mají barvu zlatou?
Ne,ty růže zlatě kvetou.

A den ten ještě nezhasíná
to až večer prý usíná
vždyť léto hřeje jako v loni
..potom k večeru..
před domem se děti honí
pak se slunce k spánku chystá
za tím kopcem má dost místa
to se někde okna otevřela
a mámy zavolaly "domů děti“
slunce se schová za červánky
a ve tmě se pak všechno ztratí.
Budete natahovat moldánky?

A děti cupitají mají strach
ani kousek sluníčka vidět není
čeká je vana,večeře,pohádka
a maminčino pohlazení
na černé zácloně z noční tmy
jen hvězdy zářit jasně smí...
popřejí “Dobrou noc“
~a krásné sny~
a děti ve svých postýlkách
s plyšákem v náruči
klidně už spí.
-------------------------------
~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 10.06.2021
Přečteno 136x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Jackyl, Marten, blues, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfektně popsaná atmosvéra klidu a pohody. Být tak znovu bezstarostným dítětem a čekat na maminčino pohlazení a pusu před spaním ...Fňuk, fňuk...

10.06.2021 23:44:06 | Jackyl

...jo to je život..krásnej...;-)

10.06.2021 16:15:01 | Marten

To je krásné. To hřeje, Květuško u srdíčka. Jsem šťastná jako maličká.

10.06.2021 14:36:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí