Radostná lenost podvečera

Radostná lenost podvečera

Anotace: Výhled a zamaštění sešitu na zahrádce šumperského bistra.

Radostná lenost podvečera

°☆°

Závojem prostého půvabu, ulici oděli.

Kostky a dlažba s jednotvárnosti jiskřili,

lemují ji domy, jenž čarokrásně voněly.

Příměs esence Vídně, paprsky ve vánku vířily.

°☆°

Příjemně vlahou ulicí slunce mizelo,

klid letního podvečera kanul z nebes.

Neklidná nitra bytostí blažené ticho plnilo,

prostupovalo skrz nesourodý tok lidských těles.

°☆°

Ptáci naposled zlatavý svit rozšvitořili.

Slunce propadalo hedvábnou náručí obzoru,

diamantové odlesky prvniček, úlohu dne mařily. 

A město? Topilo se v nekonečné modři prostoru...

•♡•

Autor MrPterodaktyl, 10.06.2021
Přečteno 162x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, šerý, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně si to představuji. Krásné počteníčko.

02.07.2021 21:46:20 | mkinka

Skvely, Skvely, Skvely. Proto pisu, pro sdileni radosti:)

02.07.2021 21:49:39 | MrPterodaktyl

Ano. Sdílení je super.

09.07.2021 13:09:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí