Maloměstské hlasy

Maloměstské hlasy

Hlasy které nejde umlčet
Vždycky říkají
Jak bych měla žít
Abych vyhověla všem pravidlům stanoveným pro slušně vychovaná děvčata z menších měst

Všechna děvčata se mají do třiceti vdát
Mít děti
S manželem procestovat svět
Nebo aspoň mít pár fotek z Thajska na sociálních sítích
Jako vzpomínky na chvíle
Které už se nebudou opakovat

Všechna slušně vychovaná děvčata se setkávají s kamarádkami
Dokumentují to fotkami se strnulými úsměvy a cigaretou schovanou pod stolem
Na který se v průběhu večera vylije nespočet alkoholu smíchaného s nezměrným neštěstím
Co vyvěrá s počtem prázdných sklenic
Aby se rozpliznul
Do rozmazané řasenky a pár slov útěchy od neznámého muže v uličce u toalet
Co ještě umí pohladit

Všechny tyhle hlasy nejde umlčet
Nejde jim utéct
Nejjednoduší a zároveň nejtěžší je s nimi nebojovat
Jen přijmout
Co se sluší
A být šťastná
Jinak
Autor její alter ego, 15.06.2021
Přečteno 154x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, šerý, Iva Husárková, Frr, Luky-33, horečka.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No teda. Ženské myšlení ukryté v kapse, kterou obrátíš na ruby. Krásně pojaté a jen zírám. Vychutnal jsem si a grantulka k takovému ponoru*

16.06.2021 11:23:22 | šerý

Nemilosrdná maloměsta, v kterých se hlasy ozývají nepříjemně hlasitě.

16.06.2021 22:27:56 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí