Zášleh nad masivem

Zášleh nad masivem

Anotace: Snaha o zachycení prchavosti rodícího se dne nad masivem Jeseníků.

Zášleh nad masivem

 

Silueta hor zachycená v noční dálce,
obrys panoramat, jenž dělí nekonečné nebe.
Jitřenka, zaskvěla se v rosou zmáčené louce,
mizí nejistota noci, pohlcuje sama sebe.

  п^•●•^п

Nebesa v rozkolu dvou světů,
vprostřed schizofrenní podívané, mlčky stojím.
Hvězdy usínají, nekontrolovatelně padají dolů,
v nazlátlé oranžové záři, inkoustu čerň rozpouštím.

  п^•●•^п

Tichou atmosféru prokreslují zpěvem opeřenci,
melodií budí lišejníky na kamenech vrcholků hor.
Srdce plné krásy, opouští všední existenci.
Vidím tu parafrázi na Smetanu, na Vltavu, na hvozdy velehor.

Autor MrPterodaktyl, 22.06.2021
Přečteno 203x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, petrzal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné.

02.07.2021 21:44:58 | mkinka

Slo o zachyceni okamziku, jenz nas vsechny spojuje(kdyz si privstanem)

02.07.2021 21:51:36 | MrPterodaktyl

Tak to je krásně zachyceno.

03.07.2021 08:47:33 | mkinka

:)

03.07.2021 20:49:08 | MrPterodaktyl

Jinak ta poslední řádka je absolutně skvělá.

03.07.2021 21:16:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí