*-*Už nevím,povídá

*-*Už nevím,povídá

Anotace: ~~~~~|:-)~~~~~

-------------------------------
Přání noční oblohy
prý je
že rozsvítí Měsíc
pošle pár hvězd spát
při Venuši bude
o lásce verše psát
ale ten Měsíc
strašně smutný je
že zůstal bez hvězd
hvězdářům žaluje.
Sám přece nejsi
hvězdář se pokloní
a svíčky plamínek
se jen tak zavlní
koukni se Měsíci
jak svítí lucerny
a uvidíš lásky
věrný i nevěrný.

Obloha bez hvězd
se ale nelíbí
tak prosí hvězdy
ať se teď probudí
spát mají ve dne
to je jejich čas
obloha v noci
ta ať je plná
třpytivých krás.

A básně o hvězdách
ty luna diktuje
každého políbí
ať se to rýmuje
a jak se unaví
verše jsou pryč
svá ústa si luna
prý zamyká
na hvězdný klíč.
A tak si básníci
o lásce sami psali
děkují noci že neusnuli
a píší o hvězdách
při svíčce...za noci
o hvězdné lásce a dál?

Už nevím,povídá luna
není to v mé moci…
---------------------
~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 03.07.2021
Přečteno 157x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Frr, Vivien, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.Hezky jsi to napsala, Květuško.

03.07.2021 16:02:38 | mkinka

:-)...děkuji za milou návštěvu milá Mikinko...

04.07.2021 14:29:44 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí