Závěť básní

Závěť básní

Anotace: -báseň závětí.

... Jednak je napsaná ke konci života,
ta báseň, pane, byla závětí nevinnou.
Jednak se písmo za písmem na papíře mihotá
a čtenář, tak ten nehne ani brvou.
Smutný, pane, smutný úděl básně,
ani smích a ani slzu nevyloudí,
i když by chtěla nakrásně,
přesto její význam ve tmě dál bloudí.

Kéž by básník z mrtvých vstal
a básni význam dal.
Autor Miiemu, 15.03.2007
Přečteno 323x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí