Vánoční čas

Vánoční čas

Vždycky v roce na Vánoce, čas klidu má býti,
ale to tak dávno není, klid je jen pro děti.
Vždycky v roce na Vánoce máma peče cukroví,
ale děti to hned snědí, jsou to malé potvory.

Děti Vánoce zbožňují, každý rok se těší,
puberťáci hodují Vánoce též milují.
Dospělí zas vnímaj tiše čas spěchu, hrůzy je tu zas,
dárky balit, všechno chystat, na potěchy není čas.

A když děti vyrůstají, stanou se z nich dospělí,
také na vše nadávají, ježíška pak zastřelí.
puberťákům říkaj směle, ježíšek se zastřelil,
puberťák pak říká hravě, maminko vždyť já to vím.

Ježíšek tu nikdy nebyl, ozve se tak ze spíže,
dárky nosí prarodiče, zabalí je rodiče.
Hodí tajně pod stromeček, pak zazvoní na zvoneček.
děti běží pro dárečky řeknou přišel Ježíšek.

Nastane čas radosti,
chvíli klidu pro rodiče a kousek té sladkosti.
Autor Hádes, 07.07.2021
Přečteno 159x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí