První Báje

První Báje

Anotace: Každý svět má nějakou první báji. Ten můj má tuto. E

Před dávnými věky,
když vznikla první báje,
když mladé byly řeky
do nichž sníh ten taje.

Tam vítr fičel tajemný
by doladil zvuk mladých řek
a zvuk lesa dojemný
jež se ticha dávno zřek.

Tam říše dávné stály
v nezkalené kráse.
Tam klaněli se králi
jenž je vedl k spáse.

Telmak poutník byl.
Svým mečem mocně vládl.
Skřety rázně bil
kolik jenom zvládl.

Pomoc králi slíbil
u hranic na severu.
Ten kraj se mu líbil.
Tam v horách Neleveru.

Tam on s mečem stál
skřetům hlavy srážel.
Tam klaněl se mu král,
jenž mu pocty svážel.

Titul on mu udělil
prý Neleverský lord.
O tvrz se s ním podělil
a přidal mu mnoho hord.

Tam on vládl dobře
a pro jeho odvahu
každý ho zval obře,
kterýs zvládl rozvahu.

Krásný to byl věk
pro Neleverské kraje.
Člověk cítil vděk,
že štěstí mu tam zraje.

E
Autor Erien, potulný bard, 15.03.2007
Přečteno 350x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no tvá tvorba zas tak špatný to neni ale na mě moc jednoduchý postrádám honosnost(delší verše a takový ten barokní pořádek slov ve verši) ale špatný to neni

27.03.2007 18:27:00 | Jsem ten kdo jsem

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí