Disperze městyse Jimramov

Disperze městyse Jimramov

Anotace: Dvoudenni omameni z rybnika, jenz se nerusene ceri v pozapomenutem doliku mezi lesy Vysociny...

Disperze městyse Jimramov

 

•Π•

Jimramovem líně Svratka teče,

vlní a převaluje čas v ní tekoucí,

duši, co do ní se zadívá, obnaží a svleče,

na výlet ji krásou vůně provází.

°Π°

Vzala ji k rybníku,

slunce  tam k němu oparem přichází

i staleté zvrásněné vrby na hrázi pookřály, v záři doteku,

duše fascinována disperzí slunce, ztichne, ono odchází.

°Π°

Propadá hladinou, jenž čeří vánek lapený v ďolíku,

duše radostně splývá ve vlnkách skutečnosti, blahem

a slunce se tříští, přetvořené v blyštivé korálky rosy, pohozené v lesíku.

Je konec... Duše zase musí hledat, co je jí darem.

•Π•

Autor MrPterodaktyl, 12.08.2021
Přečteno 141x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji M :) Tobě také

18.08.2021 00:59:43 | MrPterodaktyl

Opatruj se. Jíťa

21.08.2021 17:42:57 | mkinka

Moc a moc se mi líbí. Ať se Ti daří.

15.08.2021 01:08:30 | mkinka

Pěkná poetická pohlednice*

13.08.2021 00:35:08 | šerý

jsem ti vděčný za motivujici koment, moc si toho vazim, zvlast od Tebe(jsi v psani poezie pan Nekdo(neplest s Nikdo:D), jsi na mem motivujicim piedestalu nedosazitelnosti:))

13.08.2021 01:09:10 | MrPterodaktyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí