Kdyby se zastavil čas

Kdyby se zastavil čas

Kdyby se zastavil čas,
a vše by zůstalo jak je.
Nebyl by slyšet již ničí hlas,
zastaví se nezastavitelné stroje.

Nic by se nikdy nerozhýbalo,
ani na dálnicích kolony.
Ne na krátkou chvíly ale natrvalo,
nebyly by zvuky zvonů ani stromy.

Lidé navždy budou oběd jíst,
na nebi budou vznášet se letadla.
Miliony lidí budou knihy číst,
Karta by na stůl nikdy nedopadla.

Umírající starci nebo novorozeňata,
všichni jsou na tom s časem stejně.
Ve větru stojí příroda i zvířata,
neměly jsme s časem zacházet lhostejně.

Autor Spooker, 23.08.2021
Přečteno 175x
Tipy 9
Poslední tipující: Marry31, Frr, paradoxy, mkinka, šerý, Iva Husárková, Fil
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí