V krocích klid

V krocích klid

Anotace: .........

Síla proudí do mých žil,
když vidím město, kde jsem žil -
Při návratu z dlouhých, strastiplných cest.

Reflexe do doby dětských chvil,
letí z minulosti jako jarní pyl
a slza štěstí brázdí moji smutnou tvář.

V mých uších šumí moře kvil,
s nímž za ta léta jsem se sžil
a kde jsem trpěl v potu, shrbený a sám.

Teď dosáhl jsem ve svůj cíl,
zpět doma, pryč je lodní kýl
a rukou ztrápenou hladím zlaté klasy z opolí.

Jak kdybych studny mládí pil
a únavu svou spěchem skryl,
do čutory po svém boku, co v ní zbylo kapek pár.

Déšť bahno cest mi z vlasů smyl
a já se perem do stran vpil -
V deník, co po nocích mým přítelem se stal.

Čas se v jeden celek slil
a já se vracím, kde jsem byl:
Kde jsem žil a kde jsem zanechal svůj plášť.

Kde zanechal jsem náruč a v ní kroků klid…
Autor Lavran, 16.03.2007
Přečteno 230x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hej, tohle je fajn! ;)))

12.04.2007 12:36:00 | Emis

Věčný poutník...

16.03.2007 09:46:00 | Jenne

Děkuji oběma slečnám:).

16.03.2007 00:58:00 | Lavran

Krásný, tohle se jinak ocenit nedá.

16.03.2007 00:55:00 | Sophia

Moc hezky jsem si pocetla a ted jdu udelat sipku do pelisku ,tak dobrou.

16.03.2007 00:50:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí