Konspirátor

Konspirátor

Jde s pláštěm z hustého kouře,
v botách z pekelných plamenů.
Ničí a přirovnává to k vzpouře,
kapsy má plné kamenů.

Není to zlato čím háže,
do lidí kteří jásají.
Nic z toho co říká neprokáže,
a všichni marně čekají.

Má tisíce jmen z historie
a podob z obrazů asi sto.
Tváří se mile ta bestie,
přitom jen čisté je to zlo.

A mozky v davu stále chybí,
lidem do pastí jeho padajíc.
Nenávidět se jim líbí,
jeho modlitbu říkajíc.

Když mozek není snad by mohlo,
srdce dát nápovědu kvádru.
Aby se tohle nerozmohlo,
v tom našem čistém božím jádru.
Autor petrzal, 07.09.2021
Přečteno 172x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, OpilyJohn, Alice Ptáčková, šerý, Fialový metal, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.... oj, už ten dramatický úvod. Dobrá práce, Petrzale*

07.09.2021 11:45:34 | šerý

Srdce ví líp než mozek, jen se nám nechce poslouchat...Výborně napsáno a zdravím.

07.09.2021 10:03:37 | paradoxy

Smekám. Moc a moc se mi líbí. Perfektní. ST zcela zasloužené. Jíťa

07.09.2021 09:59:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí