Bitva

Bitva

Bronzové spony a železné košile
vstřebala zem zalitá slzami
kapka po listě voskovém
voní mračny z divoké mlhy
koním povolily podkovy
ty vsakuje hlína vrostlá
do kořenů, do buněk, do trávy

Polem bitevním slyšet šum šavlí
bahna tlející pod kopyty
houfy světlušek vidí krátery
jen sten ztrácí se ve větvích
a sen o zahradách a močálech
jak matka grizzliho když
laská své medvídě
prosí zemi o nové ráno

Světlo i tma se choulí v změti zmijí
ty poklekáš a líbáš tu zem
na kříž usedá poštolka
uléháš a děkuješ potokům
že protekly na kameny obroušené
krví (ne)vinných
Autor Pablo Kral, 12.09.2021
Přečteno 204x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Barbuch S. D., Psavec, Frr, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí