Vůle ke světlu

Vůle ke světlu

Zametám stíny
kradmo a potají
kmeny olší rozetnuté
jak jazyky zmijí
blouzní

Stíny strachem roztržené
a střevíc na parketu
lžou v jazyce inků
vyvrhují popel

V koši z rákosí
dřímá démon
shrben tíhou stínů
melu z posledního
do dózy na kávu

Pryč a rozpuštěn
bičem kol sebe práskám
do piruet stínů
zaplétám tvé vlasy
poslepu

pěstuji si stíny
a nula z nuly pošla
hleď - paprsek
ze souhvězdí krasohledu
je probuzen

Deset deka nicoty
v žebradle mám
za pár grošů
šel byl do pekla
zametat stíny
Autor Pablo Kral, 08.10.2021
Přečteno 162x
Tipy 7
Poslední tipující: Koala, Vivien, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý. Silný. Paráda. Zajímavý.

10.10.2021 02:37:17 | Koala

No teda ... ta je, ST

09.10.2021 19:31:35 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí