Měsíc

Měsíc

Na nebi měsíc, 

bledou má tvář.

Za noci vídá

podivných krás.

 

Proniká do tajů

lidské té mysli

Říká i proč

někam jsme přišli. 

 

Na strunky harfy

i houslí těch hraje.

Víno ve sklepích 

pozvolna zraje.

 

Toulá se měsíc oblohou

nahlédne, kam jiní nemohou.

Obejme vše jeho zář

odhalí každému jeho tvář. 

 

Když vidět ji chce

~☆~

 

Autor Protos1182, 20.10.2021
Přečteno 135x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, breberkar, Iva Husárková, Psavec, Alice Ptáčková, mkinka, paradoxy, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné "libreto":)

'Měsíčku na nebi hlubokém,
světlo tvé daleko vidí.
Po světě bloudíš širokém,
díváš se v příbytky lidí...' ;)

20.10.2021 06:23:04 | Sonador

Děkuji Son*

20.10.2021 06:36:06 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí