Ty a já

Ty a já

Štíhlé siluety topolů,

vrhají na hladinu svůj stín,

dvě labutě plující pospolu,

v srdci cítit je smutný splín.

 

Smutné zimní nastaly časy

a vítr všechny listy svál,

laskovně česával ti vlasy

a já , já se ztráty tvé lásky bál.

 

Sevřel jsem ruku svou

a trn růže rozdírá mou dlaň,

tichým hlasem nás dvou,

vítr šeptal mou ženou se staň.

 

Měsíc ten němý svědek milenců

a jeho zástup družných hvězd,

byl plný našich těl spletenců

a určil naši jedinou z cest.

Autor Jdarks, 24.10.2021
Přečteno 181x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tu nejkrásnější cestu cest
po které jen dva mohou se vést...
Krásný večer, Jdarksi, opatruj se :)

21.11.2021 00:09:56 | Emily Říhová

Moc dobré. Příroda, láska, podzim a cit se spojí v jedno. Krásná poezie.

24.10.2021 20:38:54 | mkinka

Děkuji mnohokrát c

24.10.2021 20:50:09 | Jdarks

Rádo se stalo a hezké ráno.

25.10.2021 07:12:17 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí