Dante

Dante

Jsi to nejlepší, co mi mohl život dát.
Teď už totiž vím, že není o co stát.

Tak jako každá kniha má své poslání,
tak ty máš obrovské nadání -
ze života děláš Božskou komedii.
Kde z Pekla k Ráji vede cesta očistcem,
jenž ukazuje jak nádherný je běžný den.

Aniž bych znal Beatrice,
tak vím, že nestojím o takové píče.
Pro kterou je faleš a lež denní chléb,
bez něhož by neměla žáden svět.
Prachy jsou motor tvého života,
až sama zapomínáš jaká je tvá hodnota.

Už nemáš vlastní tvář,
jen negativní a pomíjivou zář!
Autor diciassette, 05.11.2021
Přečteno 129x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Iva Husárková, Ucitelskej, Megan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc líbí.

09.08.2022 11:31:53 | mkinka

Líbí! připomíná mi to skladbu Apropo od Prago union :)

05.11.2021 00:10:22 | Ucitelskej

Děkuji! :) :)

05.11.2021 00:32:29 | diciassette

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí